Werksessies

Werksessies

 

Werksessie ´De Levensboom´

 In twee ontmoetingen verkennen we  de essentie van jouw leven aan de hand van de metafoor van een boom. We gaan samen een boom opzetten, jouw levensboom. We werken op een praktische en concrete manier. Tussentijds krijg je een opdracht om een stukje verdieping te bereiken.  Hierdoor krijg je in korte tijd inzicht in jouw wortels, stevigheid en groeimogelijkheden.

 

Vragen die o.a. aan de orde komen zijn:

Hoe ziet jouw levensboom eruit en hoe stevig ben jij verankerd?

Wat zijn jouw wortels? Hoe stevig is je stam?

Waarheen reiken jouw takken?

Is er sprake van oogst en hoe herken je die?

 

Deze Werksessie kan zowel individueel als in tweetallen gedaan worden. Dus je kunt deze Werksessies ook doen met bijvoorbeeld een zus of een vriendin. Het is fijn als je dit doet met iemand die vertrouwd en prettig voelt. Een levensboom kun je opzetten in twee Werksessies van twee uur. Ook is het mogelijk om beide Werksessies op één dag te plannen. Er is dan tussentijds gelegenheid om even samen te gaan lunchen in het dorp.  

 

 

Werksessie ´Het Drieluik´

Een Drieluik is een eeuwenoude manier om verhalen te vertellen. Bekend zijn de grote Drieluiken (vaak altaarstukken)  die je kunt zien in een kathedraal of klooster.

Ook in de moderne kunst wordt het Drieluik regelmatig gebruikt om een verhaal te vertellen. Door een verhaal in onderdelen vorm te geven, wordt overzicht gecreëerd en wordt de verhaallijn duidelijk.

 

Door een Drieluik te maken kun je een situatie of vraag onderzoeken.  Een Drieluik zorgt voor helderheid over iets waar je mee worstelt of over nadenkt.

Je ordent je gedachten en krijgt inzicht in de gewenste oplossingsrichting. In een één op één setting gaan we aan de slag met kleurpotlood en papier.

Je hebt geen tekenervaring nodig om een Drieluik te maken! Door te werken met schetsen, symbolen en korte teksten, krijg je letterlijk ‘in beeld’ wat er speelt.

Een thematisch Drieluik wordt gemaakt in een Werksessie van ongeveer twee uur.